Siber Güvenlik



Siber Güvenlik

  • Şifre Saldırıları: Bu saldırılar, veri ihlallerinin önemli sebepleri arasında yer almakta ve saldırganlar kullanıcıların zayıf parolalarından yararlanmaktadırlar. Konuya dair yapılan araştırmalarda, veri ihlallerinin %65’inin güvenlik ihlaline açık zayıf parolalar nedeniyle gerçekleştirildiği belirlenmiştir.
  • DoS ve DDoS Saldırıları: DoS saldırıları BT altyapısındaki operasyonları durma noktasına getirmektedir. DoS saldırıları tek bir kaynaktan başlatılırken DDoS saldırılarında birden fazla kaynak kullanılmaktadır. Bu da saldırının çeşidini önceden tespit edip önlemeyi zorlaştırmaktadır.
  • Phishing (oltalama) Saldırıları: Oltalama (Phishing) saldırısına maruz kalan kişileri kredi kartı ve şifre bilgileri gibi önemli verileri paylaşmaya yönlendirmektedir. Bu saldırılar e-postanın yanında sosyal medya platformları, cep telefonu ve SMS aracılığıyla da gerçekleştirilebilmektedir.
  • Fidye Odaklı Yazılım Saldırıları: Fidye yazılımı saldırıları, IT altyapısındaki kullanıcıların sisteme erişimini engellemekte ve bu kullanıcılara özgü kritik verileri ele geçirmektedir. Fidye yazılımı saldırıları, kişi veya kurumların tüm sistemini kısa süre içerisinde çalışamaz duruma getirmektedir.
  • Malware Türü Saldırılar: Malware, BT altyapısının tamamına zarar vermek amacıyla ortaya çıkarılan program ya da kodlar anlamına gelmekte ve birçok farklı türe sahip olmaktadır. Hassas veri yığınlarının güvenliğinin ihlal edilmesine ve kuruluşların iş akışlarının sekteye uğramasına yol açabilen kötü amaçlı yazılımların 2021 senesinde üç kat artış gösterdiği bilinmektedir.